lunes, 11 de mayo de 2009

Imatge personal i protocol. Com comuniquen?

VERSIÓ EN CATALÀ
La imatge personal comunica les 24 hores del dia dels 365 dies de l’any, ja que fins i tot quan dormim comuniquem, però… som conscients de com?

La imatge personal es compon de la imatge externa, l’expressió, l’actitud i l’aptitud que demostrem tant amb la comunicació verbal com amb la no verbal en cadascuna de les activitats del dia a dia davant de clients, col·laboradors, en presentacions, jugant amb els fills, en la pràctica d’esports, etc.

Si totes les accions les fem d’una manera coordinada i natural, ens aportarà una comunicació eficaç, creïble i resolutiva davant tot tipus de públic i en qualsevol situació, a l’igual que el protocol, ja que senzillament són unes normes establertes que, juridicament i culturalment, integren el disseny i programació de qualsevol de les activitats d’una empresa o institució pública o privada.

Per aquest motiu en cada reunió, event social, conferència de premsa, etc. hi ha unes normes a seguir de manera discreta i eficient, comunicades pels responsables de l’acció.

La imatge personal i el protocol són eines bàsiques de treball del passat, present i futur que transmesses de forma natural són de gran rendibilitat i eficàcia.

Són la carta de presentació d’una persona o empresa, especialment en una primera impressió en qualsevol actuació personal o laboral, pública o privada.

Escrit per: Consol Vilar dicic. Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario