lunes, 20 de mayo de 2013

El discurs del Rei ...el discurs de molts



1925, el Duc de York, futur rei d’Anglaterra, es dirigeix a la seva nació en el discurs de clausura de l’Exposició de l’Imperi Britànic en l’estadi de Wembley, Londres, Anglaterra. El discurs, retransmès a tot l’Imperi -milions de persones- acaba sent un desastre, deixant en evidència la imatge del Duc de York, i per tant, la imatge de tot un País.

Afectat des de nen per una severa disfunció que l’impedia parlar amb normalitat, el Duc de York era incapaç d’enfrontar-se al repte de parlar públicament sense poder controlar el seu defecte a l’hora de parlar... Encara així, assumia la seva responsabilitat de parlar en públic de forma estoica.

Al món empresarial, cada dia més professionals de tots els sectors tenen la responsabilitat, de vegades sense haver-la triat, de sortir a escena i haver de presentar un projecte, llavors, tot depèn de la nostra oratòria, de si serem capaços o no de ser convincents, persuasius i creïbles. A més d’adaptar una imatge concorde al discurs.

Saber exposar la idea, és tan important com la idea en si. Parlar no és comunicar.

Les paraules, el to, les pauses, els gestos, la mirada, el vestuari... algú creu que dominar totes aquestes pautes és innat en les persones? Òbviament no. Aprendre a parlar en públic no depèn de si es té por escènica o de si s’és tímid o de si... Es pot ser una persona molt extravertida i sense cap por a parlar en públic, i no obstant això, ser incapaç de ser convincent al no ser conscient de, quines són les pautes en les quals es fomenten els conceptes de la comunicació. 

Saber parlar en públic, no és una virtut natural, és el resultat d’una preparació basada en, l’assessorament d’especialistes del món de la comunicació i la imatge, que saben corregir els nostres defectes i potenciar les nostres habilitats en pro d’obtenir el millor resultat del nostre discurs i posada en escena, siguem o no reis... 

Referent al Duc de York, va poder superar la seva disfunció a l’hora de parlar gràcies a l’ajuda d’un professional que va solucionar el seu problema, alliberant-ho del que per a ell suposava parlar en públic, mostrant-li com la preparació i la constància són clau per afrontar amb èxit un discurs, el discurs del Rei ...el de tots els professionals que s’enfronten al repte d’assumir el compromís de parlar en públic. Sigui en un gran auditori o enfront d’un reduït públic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario