jueves, 26 de septiembre de 2013

Ser-ho i semblar-ho



Ser autèntic és quelcom que poques persones aconsegueixen transmetre’ns. Deia Coco Chanel que la moda passa, però l’estil no.

L’autenticitat és quelcom molt semblant a tenir estil i, avui us volem parlar d’un grup musical que vàrem tenir l’oportunitat de poder veure fa pocs dies i que ens van captivar amb la seva posada en escena, autèntica i amb estil.

Blaumut és un jove grup musical amb una curta i potent trajectòria, el seu primer treball publicat El TURISTA (2012 Picap), famós per les cançons “Pa amb oli i sal” i els seus xiulets ( premi enderrock 2012) i “Bicicletes”, cançó que va formar part de la sèrie televisiva “Polseres Vermelles”.

Blaumut és el gresol d’una música de conservatori què es retroba amb la música de carrer per barrejar violins i violoncels amb guitarres, bateries i arranjaments. Pop, folk i electrònica fusionats en sonoritats  malenconioses que ens recorden imatges guardades en la nostra memòria...

Blaumut sap reflectir aquesta autenticitat fins i tot en la seva posada en escena que de forma molt pragmàtica ens mostra un estil molt personal, molt autèntic. Durant la sessió a la qual vam poder tenir oportunitat d’assistir i gaudir d’allò més, vam poder observar com els outfits dels components del grup, d’una forma conscient -o no- es coordinaven com una melodia d’un estil clàssic en l’essència, però del tot contemporani en la forma, transferint innovació. Samarretes negres amb o sense grafisme combinades amb pantalons “chinos” que anaven des del color beige l’ocre, o pantaló militar amb franja lateral negra. Tot perfectament coordinat amb sabates de cordons o esportives i, amb una imatge facial impecable. Aquesta posada en escena del grup, damunt de l’escenari, els diferenciava de la mateixa forma que els complementava.

Em pogut comprovar aquesta mateixa cura de l’estilisme dels components del grup quan han decidit utilitzar els vestits amb un delicat estil a l’hora de combinar corbates, tipus de coll de les camises, formes, colors, etc.

Des de Dicic, felicitem i encoratgem aquesta manera de saber reflectir un estil de forma conjunta, mantenint la pròpia identitat individual de cada membre del grup i que els components de Blaumut han sabut dur a terme de forma molt acurada.


Ser-ho i semblar-ho, el difícil equilibri entre ser autèntic i tenir estil. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario